Olet tässä: Etusivu > Blogi > Sähköalan opiskelijat yritysvierailulla Serreksellä ja Sulbanalla

Sähköalan opiskelijat yritysvierailulla Serreksellä ja Sulbanalla

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon opiskelijat suuntasivat yhdessä lehtori Tero Moilasen kanssa 12.5. yritysvierailuille. Kohteena meillä oli tällä kertaa Keskustie 23 Aronkylässä teollisuuskiinteistö, jossa toimivat Sulbana Oy ja Serres Oy. Molemmat yritykset työllistävät sähköalan osaajia niin suunnitteluun kuin itse mekaaniseen asennukseen ja huolto sekä kunnossapidon tehtäviin.
Sulbanalla toimintaa esitteli sähkösuunnittelija Jarno Kallio-Könnö

Sulbanassa meidät otti vastaan sähkösuunnittelija Jarno Kallio-Könnö, joka toimii myös yrityksessä sähköasentajien esimiehenä. Jarno kertoi meille yrityksen toiminnasta sekä heidän erikoistumiseensa toimittaa laitteita juustojen jatkojalostuksessa toimiville yrityksille eri puolille maailmaa. Pääsimme myös tutustumaan erilaisiin testauslaitteisiin sekä tuotantotiloihin.

Serreksen tuotantopäällikkö Timo Kivineva (vas.) ja kunnossapidon työnjohtaja Markku Ontto-Panula

Serreksessä meidät otti vastaan tuotantopäällikkö Timo Kivineva sekä kunnossapidon työnjohtaja Markku Ontto-Panula. Serres on johtava sairaala- ja leikkaussalien varusteiden valmistaja. Yritys toimittaa leikkaussaleissa tarvittavia muoviosia laajalti ympäri maailmaa. Kevennyksenä voisi todeta Timon sanoin, että Serres on ainoa yritys, joka vie Kiinaan muoviosia, koska yleensä se on toisin päin.

Päivä päättyi maittavaan lounaaseen Outin Lounasbuffetissa, joka myös toimii samassa rakennuksessa. Toivottavasti tämä yritysvierailu sai edes jollekin opiskelijalle sellaisen tunteen, että voisi myöhemmin hakea harjoitteluun/ töihin kyseisiin yrityksiin. Joka tapauksessa molemmissa yrityksissä oli sellainen henki, että tätä pitää jatkaa ja seuraavaa kertaakin jo suunniteltiin.
Tutustu tarkemmin sähkö- ja automaatioalaan: Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

 

Tero Moilanen
lehtori, sähkö- ja automaatioala