Kokki
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala
Tutkintotyyppi: Tutkinto • Koulutusala: Palvelualat • Laajuus: 180 osp
Jaa, kysy mielipidettä somessa tai ehdota kaverille
Kokki on keittiön sydän
Kokki tuntee raaka-aineet, valmistaa maittavia, erilaisia ruoka-annoksia ja ruokalajeja ja huolehtii keittiön puhtaudesta kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Kokkina vastaat omalta osaltasi myös asiakkaiden viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä. Kokki pääsee työssään käyttämään luovuuttaan, kädentaitoja ja osaa huomioida ravitsemissuositukset ja erilaiset erityisruokavaliot. Työ on usein kiireistä, joten hyvä organisointi- ja paineensietokyky ovat tärkeitä ominaisuuksia.
Kokin koulutus tarjoaa mahdollisuuden opiskella käytännön töitä tekemällä niin oppilaitoksessa kuin työpaikoilla. Ravintola- ja cateringalan perustutkintoon tähtäävät kokkiopiskelijat tuottavat ruokapalveluita Vuoksin suurkeittiöllä opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ravintolaruokaa myydään, valmistetaan ja tarjoillaan opetusravintola Oppikokissa.
Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, liikenneravintoloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalousalan toimipaikoissa.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa. Mikäli haaveilet työskentelystä ravintola-alalle, kokin koulutus on sinua varten.
Mikäli ravintola- ja cateringalan perustutkinto -koulutus ei vastannut etsimääsi, tutustu muihin palvelualan koulutuksiin.
Kenelle:
Jatkuva haku
Jos olet jo suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa ainoastaan jatkuvassa haussa.
Yhteishaku
Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät oppivelvolliset ja ne, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa.
Oppisopimus
Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Sisältö:
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Ruokapalvelujen osaamisala
Pakolliset tutkinnon osat:
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20osp
- Lounasruokien valmistus 40 osp
- Annosruokien valmistus 20 osp
Valinnaisia tutkinnon osia valitaan yhteensä 60 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Tutustu tutkinnon sisältöön ePerusteissa.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto.
Hinta:
Opiskelu ja opiskelumateriaalit ovat 1.8.2021 alkaen maksuttomia niille uusille opiskelijoille, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021 ja tämän jälkeen.
Muita kuin em. opiskelijoita (uusia tai jatkavia) koskien on opiskelu maksutonta, mutta opiskelija maksaa itse mahdolliset materiaalikustannukset.
Koulutuspaikka:
Oppitien toimipiste, Kauhajoki
Lisätiedot:
Paula Hakamaa
opinto-ohjaaja
puh. 044 550 3107
s-posti. etunimi.sukunimi@vuoksi.fi
Satu Tammi
koulutusjohtaja
puh. 044 763 6870
s-posti. etunimi.sukunimi@vuoksi.fi
Ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto
Opiskellessasi kahta tutkintoa suoritat sekä haluamasi ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon samassa ajassa.
Lue lisää kahden tutkinnon suorittamisesta.
VÄYLÄopinnot ammattikorkeakouluun
Vuoksin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa SeAMK:n perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Lue lisää VÄYLÄopinnoista.