Olet tässä: Etusivu > Hakijalle > Koulutukset > Kokki

Kokki

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala

Tutkintotyyppi: Tutkinto • Koulutusala: Palvelualat • Laajuus: 180 osp

Jaa, kysy mielipidettä somessa tai ehdota kaverille

Kokki on keittiön sydän

kokkiKokki tuntee raaka-aineet, valmistaa maittavia, erilaisia ruoka-annoksia ja ruokalajeja ja huolehtii keittiön puhtaudesta kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Kokkina vastaat omalta osaltasi myös asiakkaiden viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä. Kokin työssä pääset käyttämään luovuuttasi ja kädentaitojasi, osaat huomioida ravitsemissuositukset ja erilaiset erityisruokavaliot. Työ on usein kiireistä, joten hyvä organisointi- ja paineensietokyky ovat tärkeitä ominaisuuksia.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinon opinnoissa opiskellaan käytönnön töitä tekemällä niin oppilaitoksessa kuin työpaikoilla.  Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokkiopiskelijat tuottavat ruokapalveluita Vuoksin suurkeittiöllä opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ravintolaruokaa myydään, valmistetaan ja tarjoillaan opetusravintola Oppikokissa.

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, liikenneravintoloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalousalan toimipaikoissa.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.

Kenelle:

Jatkuva haku

Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa ainoastaan jatkuvassa haussa.

 

Yhteishaku

Peruskoulun ja lukion päättäneet hakijat, jotka eivät ole suorittaneet aiempaa ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa, voivat hakea yhteishaussa.

 

Oppisopimus

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Sisältö:

Ruokapalvelujen osaamisala

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20osp
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 20 osp

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan yhteensä 60 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Tutustu tutkinnon sisältöön ePerusteissa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto.

Hinta:

Opiskelu on maksutonta.

Opiskelija maksaa itse mahdolliset materiaalimaksut.

Koulutus­paikka:

Oppitien toimipiste, Kauhajoki

Lisätiedot:

Terttu Soini
opinto-ohjaaja
puh. 044 767 0133
s-posti. terttu.soini(a)vuoksi.fi

 

Hannu Vainionkulma
koulutusjohtaja
puh. 044 987 6541
s-posti. hannu.vainionkulma(a)vuoksi.fi

 

Ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto

Opiskellessasi kahta tutkintoa suoritat sekä haluamasi ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon samassa ajassa. Lue lisää kahden tutkinnon suorittamisesta.

 

SILTA -väylä korkeakouluun

Vuoksin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa SeAMK:n perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä.  Lue lisää SILTA-opinnoista.

Alkavia koulutuksia

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Hae koulutukseen

Alkavia lyhytkoulutuksia

Ei alkavia koulutuksia tällä hetkellä.
Ota yhteyttä mahdollisuudesta räätälöidä koulutus.

Haku päällä!

Etkö löytänyt etsimääsi koulutusta?