Olet tässä: Etusivu > Opiskelijalle > Opintopolut

Opintopolut

Omille poluille

Opintojen alkuvaiheessa opiskelija laatii ryhmänohjaajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS).
HOKS auttaa ymmärtämään ja hahmottamaan tutkinnnon rakennetta ja helpottaa omien opintojen suunnittelua, valintojen tekemistä sekä opintojen etenemisen seuraamista.

 

HOKS tekee opinnoista juuri sinulle sopivat

Opiskeluaika ja -laajuus määräytyvät laaditun HOKS:n mukaan. Aikaisemmin hankkimaasi osaamista voidaan tunnustaa osaksi suoritettavaa tutkintoa ja hankit puuttuvan osaamisen koulutuksen aikana. Mahdollisesti tarvitsemasi erityinen tuki suunnitellaan myös HOKS:n laatimisen yhteydessä.

 

 

Valinnaisuus

Omia opintojasi voit muokata esimerkiksi suorittamalla lukio- tai ammattikorkeakouluopintoja osana perustutkintoasi.
Voit tehdä työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja ulkomailla ja osallistua kilpailutoimintaan.
Voit mahdollisuuksien mukaan valita opintoja myös muilta koulutusaloilta tai suorittaa tutkinnon osia kokonaan työpaikalla sopivan työpaikan löytyessä.

 

 

Jatko-opinnot

Ammatillisen perustutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Opintopolusta löydät lisätietoa jatko-opintomahdollisuuksista.

 

Uraohjaus

Opintojesi aikana sinulle on tarjolla ohjausta ja tukea työelämään ja jatko-opintoihin hakeutumiseen. Uraohjausta saat mm. opinto-ohjaajilta ja ryhmänohjaajilta.