Olet tässä: Etusivu > Hankkeet > Käynnissä olevat hankkeet > Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE)

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE)

Suupohjan työllisyysalueen suunnat

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE)

Hanke on suunnattu Isojoen, Karijoen ja Teuvan kuntien sekä Kauhajoen, Kristiinankaupungin ja Kurikan kaupunkien muodostaman työllisyysalueen yhteistoiminnan käynnistämisen valmisteluun. TE-palvelut siirtyvät kunnille 1.1.2025.

 

Hankkeen pääkoordinaattori:

  • Suupohjan koulutuskuntayhtymä

 

Hankkeen kokonaisbudjetti:

142 914,94€

 

Rahoittaja:

Toteutusaika:

1.9.2023-31.12.2024

 

 

Tavoitteet:

Hankkeella haetaan työllisyysalueen muodostavien kuntien yhteistä strategiaa toiminnan järjestämiseen, selvitetään eri toimijoiden yhteyspintoja yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien kanssa, varaudutaan rakennemuutokseen alueella sekä laaditaan tiekartta työllisyysalueen käynnistämiseen. Tässä hankkeessa tullaan laatimaan työllisyysalueelle yhteinen strategia ja palveluiden järjestämisen toimintasuunnitelma, jossa otetaan huomioon työllisyysalueelle asetetut velvoitteet ja alueelliset tavoitteet. Näissä laadittavissa suunnitelmissa otetaan huomioon myös alueelliset erityispiirteet ja rakenteet, jotka tukevat tavoitteen toteuttamista alueella.
Hanke selvittää työvoima-alueen toimijoiden yhdyspinnat yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien kanssa.

Suupohjan työllisyysalueen vaiheita

Työllisyysalue on esittäytynyt Kuntaliiton aluekiertueella 21.5.2024.

Lue aiheesta lisää.

Suupohjan työllisyysalueen
valmisteluorganisaatio varmistuu

Suupohjan työllisyysaluetta valmistelee työllisyysalueen valmistelijoina Pirkko-Liisa Hietalahti ja Anu Salmela. Heidän lisäkseen valmistelussa on AKKE-hankkeen hankekoordinaattori Jonna Haavisto. Kurikan kaupungilta työllisyyskoordinaattori Markus Blommendahl toimii osa-aikaisesti vastaten välityömarkkinoiden tarpeisiin.

Työllisyysalueen johtoryhmä

Juha Herrala, Marko Keski-Sikkilä, Niku Latva-Pukkila, Ari Loppi, Markku Lumio, Juha Luukko, Veli Nummela, Anna-Kaisa Pusa, Mila Segervall, Pirkko-Liisa Hietalahti, Anu Salmela, Jonna Haavisto.

Työllisyysalueen valmisteluryhmä

Pirkko-Liisa Hietalahti, Anu Salmela, Jonna Haavisto, Markus Blommendahl, Rita Hietalahti, Leena Storhannus, Carita Latikka, Tanja Grönstrand, Emilia Mattsson Nortamo

Muiden työryhmien vetäjinä toimivat:

Maahanmuutto ja kotoutumispalvelut
Anu Salmela

Viestintä
Anu Salmela

Työnantaja- ja yrityspalvelut
Carita Latikka

Tuetun työllistämisen palvelut, tehostettu palvelu
Rita Hietalahti ja Leena Storhannus

Henkilöasiakaspalvelut välityömarkkinat ja koulutukset
Tanja Grönstrand ja Markus Blommendahl

Suupohjan työllisyysalueen
kompassiin suuntimat

Perjantaina 15.3.2024 Kurikan Lakkitehtaalle kokoontui tulevan työllisyysalueen mahdollisia työntekijöitä. Mukana oli heitä, jotka saattoivat aavistella, että heidän sijoitus paikkansa on tulevaisuudessa muualla kuin Suupohjassa, sekä heitä jotka sisimmässään toivoivat saada jäädä työskentelemään työllisyysalueellemme.

Päivän agendalla oli ensin vapauttaa tunnelmaa ja tutustua toisiinsa muualla kuin työpöytien ympäröimänä. Paikalle oli kutsuttu puhujaksi Lorenz Backman, joka latasi meihin parasta draivia yhteishengen löytymiseksi työllisyysalueemme alkutaipaleelle asti.

Oman mielipiteensä pääsi jokainen kertomaan niin suunnittelu vaiheeseen, kuin sitten toteuttamisessa huomioitaviin asioihin learning cafeen merkeissä kaikki päivään osallistuneet, sekä myös myöhemmin samoja asioita pääsi kommentoimaan suoralla yhteydenotolla hankekoordinaattori Jonna Haaviston kanssa.

Lisätietoja:

Jonna Haavisto
hankekoordinaattori
Suupohjan työllisyysalue – Sydbottens Sysselsättningsregion

Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi
puh. 040 5285108
sposti. etunimi.sukunimi@vuoksi.fi